Werkwijze psychiatrie en psychotherapie

Intake

Mogelijk bent u via uw huisarts doorverwezen. Of u vindt dat u hulp nodig heeft en heeft Medisch Consult gevonden via het internet. Na het maken van een afspraak met Medisch Consult, zal het eerste gesprek een intake zijn. Hierbij wordt gekeken wat u wilt bereiken met de behandeling. De diagnose wordt vastgesteld met bijbehorend behandeltraject. Daarbij is het van belang dat u uw ideeën in positieve bewoording aangeeft. Dit eerste gesprek duurt meestal één uur.

Behandelovereenkomst

Na de intake wordt in het volgende gesprek een behandelovereenkomst gesloten waarin duidelijk moet zijn wat Medisch Consult voor u gaat doen, hoe lang de therapie gaat duren en welke mogelijkheden er zijn en of er medicatie nodig is of niet. Elk volgend gesprek duurt gemiddeld 30 tot 45 minuten waarbij er ook 15 minuten indirecte tijd wordt berekend Deze indirecte tijd wordt gebruikt voor de administratie, de rapportage en eventueel overleg.

Lees hier meer over de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).


Meer over behandelingen

Tarieven psychiatrische behandelingen en psychotherapie

Afspraak maken voor intake of behandeling?

Direct online een afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Meldt u dan aan via het inschrijfformulier.

Telefonisch aanmelden

Wanneer u zich liever telefonische aanmeldt, is er de mogelijkheid dat te doen tijdens werkdagen via telefoonnummer 06-21516388.

Alle behandelingen worden gegeven op onze praktijk voor psychiatrie en psychotherapie in Vreeland. Onze praktijk is vanwege de centrale ligging uitstekend bereikbaar vanuit Amsterdam, Hilversum of Utrecht.


Maak direct online een afspraak